Biuro GAZ-SYSTEM

Wnętrza
Gruntowny remont obiektu obejmował prace remontowe gabinetów głównej dyrekcji, recepcji, korytarzy oraz zaplecza socjalnego. Wszystkie pomieszczenia musiały zostać wykończone w najwyższym standardzie przy użyciu najwyższej klasy materiałów.

Wykonanie pomieszczeń biurowych premium dla dużej spółki z branży przemysłowej wymagało znajomości jakościowych materiałów i odpowiedniej pracy z nimi. Sama realizacja wiązała się z ogromną precyzją wykonywanych prac. Wszystko po to, aby jak najlepiej sprostać wymaganiom Inwestora.


Ze względu na to, że projekt zakładał generalne prace remontowe, wnętrza budynku musiały zostać doprowadzone do stanu surowego. Wymienione zostały wszystkie instalacje w tym cała instalacja teletechniczna, wentylacja i klimatyzacja.

Głównym założeniem projektu były pomieszczenia w stylu premium, dlatego wszystkie użyte materiały musiały spełniać wymagania najwyższej klasy. Często były one sprowadzane z zagranicy, głównie z Wielkiej Brytanii.

W celu spełnienia najwyższych standardów pomieszczeń biurowych zamontowane zostały sufity akustyczne z oświetleniem wyspowym, ściany wykleiliśmy panelem laminowanym 3D wraz z ukrytymi drzwiami bezprzylgowymi sięgającymi od sufitu do podłogi. W niektórych elementach zastosowano tapetę welurową. W głównym hallu ściany zostały oklejone szkłem lakierowanym typu lacobel, a także zamontowano oświetlenie liniowe, które jest subtelnie ukryte.

„Największym wyzwaniem, z którym musieliśmy sobie poradzić była praca na obiekcie czynnym. Wszystkie pozostałe funkcje budynku musiały zostać zachowane, dlatego całość działań musiała być bardzo precyzyjnie zaplanowana.”

Marek Skibiński,  Kierownik robót

Wszystkie meble biurowe zostały przygotowane na wymiar według indywidualnego projektu przygotowanego przez projektantów prac remontowych – 22ARCHITEKCI.

Inwestor: GAZ-SYSTEM S.A.

Lokalizacja: Rembelszczyzna k. Warszawy

Funkcja: Biurowa

Zakres prac: Generalne wykonawstwo

Powierzchnia: 250 m2

Data realizacji: 2015

Projekt: 22ARCHITEKCI

Ludzie projektu

Marek Skibiński