Na placu budowy pracowało ponad 50 osób. Prace odbywały się w różnych systemach zmianowych i trwały nieprzerwanie przez całą dobę. Nie udałoby się to bez znaczącego zaangażowania Inwestora, elastyczności w planowaniu imprez i dużej wyrozumiałości użytkowników oraz gości – praca na czynnym obiekcie to jak operacja na żywym organizmie.
Od lat z poszanowaniem dla zabytków, realizujemy oczekiwania inwestorów. Tak było także w tym przypadku, dlatego wszystkie działania konsultowaliśmy z Biurem Miejskiego Konserwatora Zabytków, który przy Concordia Taste okazał wielką otwartość i chęć współpracy. – Bartosz Kaczmarek, Prokurent
Układ pomieszczeń został dostosowany do projektu wnętrz architektów z pracowni Wierszyłłowski i Projektanci. Nie obyło się bez wyburzania ścian. Wykonano zaplecze techniczne i sanitarne, a także całkowicie wykończono część przeznaczoną na restaurację. Prace prowadzono na parterze i w piwnicy. Konieczne okazało się połączenie schodami parteru z placem „Przystań” za pomocą konstrukcji stalowej usytuowanej na zewnątrz budynku i wkomponowanie jej w zabytkową elewację w jak najmniej ingerujący sposób.